Els reptes de les minories centren el Valors vinculat a l’Onze de Setembre

Valors dedica el monogràfic de setembre, relligat amb la Diada de l’Onze de Setembre, a parlar de les minories, amb una perspectiva mundial. En parlem amb David Minoves, president del CIEMEN; Daniel Innerarity, catedràtic de Filosofia Política de la UPV/EHU i director de Globernance; Francesc Torralba, filòsof, director de la càtedra Ethos i catedràtic de Filosofia de la URL; i Maria Forteza, tècnica de l’ISOR-UAB (Investigacions en sociologia de la religió).

Fora del monogràfic, entrevista amb el politòleg Oriol Bartomeus, autor del llibre El terratrèmol silenciós (Eumo Editorial, 2018). Com han canviat els valors de les noves generacions de votants? “Els demòcrates no neixen pel sol fet de viure en democràcia”, afirma en el transcurs de l’entrevista. Vinculat a aquesta conversa, el codirector Joan Salicrú es posa En el cap de… Alexandria Ocasio-Cortez, la jove de Nova York que ha generat un brot d’esperança als Estats Units en haver estat capaç, des de l’inicial desconeixement, a un pes pesat del Partit Demòcrata.

Finalment, obrint el bloc d’opinió el professor de Filosofia Àngel Puyol reflexiona a L’obsessió per la identitat: “Mentre som alguna cosa, som; i això és ja tot un triomf sobre el pitjor enemic de la identitat: no ser res”. I a la secció de propostes, es parla de la nova temporada teatral a la sala Becket, amb un cicle de quatre textos reflexius i actuals sobre la por i com gestionar-la: Ofici de tenebres, Blues, Amnè(i)s(t)ia i La benviguda. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *