Els patinets elèctrics

Només cal sortir al carrer i fer una ullada per veure com en els darrers mesos ha canviat el paisatge urbà. I és que els patinets elèctrics, entre d’altres vehicles individuals, han literalment ocupat els carrers. Es calcula que en el darrer any s’ha triplicat la presència d’aquest tipus de vehicles, que s’han sumat a les bicicletes i bicicletes elèctriques.

L’amenaça mediambiental i el canvi climàtic ens obligarà tard o d’hora a prendre mesures, també pel que fa a la mobilitat a les ciutats. El nombre de vehicles és desmesurat i cal avançar cap a nous models de mobilitat més sostenible. Bicicletes, patinets elèctrics, cicletes (aquestes rodes úniques) o els hoovervoards semblen alternatives interessants i relativament assequibles.

Així sembla que ho han entès la gran quantitat d’usuaris que ja han apostat per aquest tipus de mitjans. Van començar els més joves i atrevits a circular amb patinets i ara ja són homes de negocis, pares i mares que porten els fills a l’escola i tota mena de gent. Fins i tot les persones més grans i amb dificultat per caminar comencen a veure els avantatges dels patinets elèctrics, que els ajuden a moure’s pels carrers de forma autònoma i sostenible.

En els casos dels vehicles elèctrics, ens trobem davant una opció sostenible i no contaminant, ja que aquest tipus de patinets o bicicletes no emeten els gasos perjudicials pel medi ambient. En el cas de bicicletes o patinets tradicionals, a més de ser sostenibles, ens ajuden a fer esport i mantenir-nos en forma al mateix temps que cuidem el planeta.

Però no tot són flors i violes amb l’arribada d’aquests vehicles individuals. La seva proliferació provoca força conflictes entre conductors de cotxes, vianants i usuaris del carril bici, que han vist com aquests espais també es massifiquen amb tota una gran varietat de vehicles que, en ocasions, poden anar a elevada velocitat. Algunes ciutats com Barcelona o Madrid han començat a regular l’ús dels patinets elèctrics però tot i això, sempre que les administracions reaccionen tard davant un fenomen que sembla que ha arribat per quedar-se.

Cal celebrar, per tant, que tinguem un horitzó d’una mobilitat més sostenible però esperar que l’ús d’aquests vehicles es reguli i s’endreci perquè la convivència als carrers sigui igualment sostenible i pacífica. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *