Els alemanys obren la porta de casa seva als refugiats

webalemana
Fa uns mesos, quan Marieke Geiling, una jove alemanya de 28 anys, va saber que havia d’anar a viure a Egipte durant un any va decidir cedir la seva habitació de Berlín a una persona refugiada, concretament a un noi de Mali que havia arribat a Itàlia en vaixell i posteriorment a Alemanya.

A més, perquè aquesta persona pogués finançar l’allotjament va fer una col•lecta de micromecenatge entre els seus amics, que ràpidament va tenir èxit. Un gest que per a Geiling també era una crítica contra la política d’acollida del govern alemany respecte el tema dels refugiats.

És a partir d’aquesta anècdota que neix la web Refugees Welcome (Flüchtlinge Willkommen, en alemany) un projecte que connecta persones refugiades i sol•licitats d’asil amb ciutadans alemanys amb ganes d’obrir-los les seves cases i canviar la situació d’aquestes persones que han hagut d’abandonar el seu país.

En aquesta pàgina tan es pot oferir una habitació com ajudar a finançar amb petites aportacions el lloguer d’alguns d’aquests refugiats amb la finalitat que no hagin de viure al carrer, en un centre d’acollida, on no poden integrar-se, i poden caure en l’estigmatització.

En pocs mesos l’èxit ha estat clar: 1000 persones han ofert casa seva, prop de 1.100 refugiats s’han apuntat per formar part del projecte i ja han arribat peticions per reproduir aquest projecte a altres països, com Australia o els Estats Units.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *