El turisme sostenible centra la 22a Setmana de la Ciència

Cartell Setmana de la Ciència 2017

Aquest dilluns comença la Setmana de la Ciència, una iniciativa anual que se celebra durant el mes de novembre i que inclou centenars d’activitats, tallers, conferències, visites guiades i exposicions promogudes per institucions científiques i investigadors de tot el país. Les activitats de la Setmana de la Ciència del 2017, coordinades per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i la Generalitat de Catalunya, estan centrades en gran part al turisme sostenible, amb motiu de la celebració de l’Any Internacional del Turisme Sostenible, declarat per les Nacions Unides.

Universitats públiques i privades i altres institucions com la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, ​​l’Institut de Ciences Fotòniques (ICFO), Institut de Ciències del Mar, L’Aquàrium de Barcelona i diferents museus participaran en alguna de les activitats programada durant la Setmana de la Ciència.

A banda de les taules rodones i conferències sobre el turisme sostenible, també s’han organitzat altres xerrades sobre la intel·ligència artificial, el cervell i la investigació sobre el càncer. Així, per exemple, el dia 14 de novembre es farà la xerrada “Pregunta a un científic, ètica i càncer, on Javier Padilla (Expert en Salut Pública), Elena Sancho (Investigadora a l’IRB Barcelona), Jaume Mora (Metge a l’Hospital Sant Joan de Déu), María Casado (Catedràtica en Bioètica per la UNESCO a la Universitat de Barcelona) i Michele Catanzaro (Moderador del debat), experts en diferents camps de la biomedicina (medicina, recerca, bioètica i salut pública) debatran sobre els límits ètics en la lluita contra el càncer.

Per altra banda, també hi haurà activitats adreçades a estudiants i nens, com ‘Cafè amb Ciència’, en els quals investigadors parlaran amb alumnes de secundària i batxillerat. Destaca la xerrada “Científiques a prop”, que tindrà lloc el 8 de novembre a l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues a Catalunya (AMIT-Cat), on diferents dones investigadores de diverses àrees de coneixement i vinculades a diferents centres de recerca ens exposaran breument el treball que estan fent, amb un llenguatge a l’abast de tothom. En aquest acte es parlarà, entre d’altres temes, de bioètica i ciència o d’intel·ligència artificial per classificar automàticament les cèl·lules sanguínies.

El programa d’activitats es pot consultar a http://www.fundaciorecerca.cat/setmanaciencia/frontend/home.asp. REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *