El repte de l’hospitalitat centra el Valors del mes de febrer

PORTADA_numerohospitalitat_DEFINITIU-1

L’onada de refugiats a Europa ens interroga sobre la necessitat de posar en pràctica el valor de l’hospitalitat. Aquest mes de febrer, Valors dedica el seu espai monogràfic a reflexionar sobre aquest valor, després d’haver fet altres aproximacions en aquesta temàtica d’actualitat parlant de la llar i de les fronteres. En aquesta ocasió, Maria Coll entrevista el teòleg jesuïta José Ignacio González Faus, el qual alerta: “L’hospitalitat sempre comporta acceptar un risc”.  “El que és acollit hauria de tenir certes responsabilitats. De fet, la millor resposta per aquell que acull és sentir com en l’altre brota la gratitud més sincera i tenir la seguretat que l’altre ha sentit el teu suport”, afegeix González Faus, referent de l’entitat Cristianisme i Justícia.

Completen el monogràfic articles de Mar Rosàs, doctora en filosofia, professora de la URL i membre de la Càtedra Ethos; Josep Masabeu, doctor en pedagogia i presideix l’entitat Braval; i Esther Borrego, treballadora social, així com una crida dels responsables de la campanya #casavostracasanotra, que demana acollir els refugiats procedents del Pròxim Orient, però també oferir una vida digna als immigrants que ja són aquí.

Fora del monogràfic, s’entrevista a Ramon Folch, biòleg i ecòleg, el qual conjuntament amb la geògrafa Josepa Bru acaba de publicar el llibre ‘Territori, ambient i paisatge. Valors i valoracions’, editat per la Fundació Carulla, una obra sobre la relació entre els valors i el paisatge.“No hi ha nació sense el seu territori i el seu paisatge”, afirma en el transcurs d’aquesta conversa.

Articles sobre els primers efectes de l’arribada del president Trump a la comandància en cap dels Estats Units de Francesc Amat i Sònia Casas, una reflexió sobre el nou paper geoestratègic que adquireix la Xina a pasos agegantats i un apunt sobre com calcula l’impacte social de la recerca de Núria Radó són altres dels continguts destacats d’aquest número. – REDACCIÓ

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *