El cas Pujol vist per Begoña Roman i la identitat segons Najat El Hachmi, al ‘Valors’ de setembre

Les conseqüències en el camp de l’ètica del cas Pujol i una reflexió sobre la identitat just uns dies abans de la Diada Nacional de Catalunya centren el número de Valors del mes de setembre.

En aquest sentit, a la primera part del número la catedràtica de filosofia de la Universitat de Barcelona Begoña Roman analitza la confessió de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol en una entrevista en el número de setembre de Valors. En el pòrtic de la revista, Valors aprofita per reivindicar la vigència del debat sobre l’ètica i els valors a casa nostra: “Cal, doncs, fer un pas endavant i normalitzar el debat sobre els valors; posar aquesta temàtica a la palestra però sense que esdevingui una funció purificadora de la societat. Després de l’anunci del president Pujol, aquest és ara i aquí el nostre compromís renovat”.

Posteriorment, ja en l’àmbit del monogràfic que ocupa la part central de la revista, es reflexiona sobre la identitat de la mà de l’escriptora Najat El Hachmi, que ens recorda que aquesta sempre és múltiple i es fa en relació amb l’entorn.

Entre els articles destacats del número hi figuren, a la secció ‘L’altra cara de la ciència’, la segona entrega de Ebola, el virus que preocupa el món, on el biòleg Joan Basagaña amplia les reflexions de l’article que va escriure sobre aquest tema tres mesos enrere.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *