Eduard Sala: el Nadal des d’un centre d’acollida per a exclosos

Aquest és un Nadal complicat per a moltes persones; la crisi ha fet estralls a moltes famílies i ha creat uns nous pobres, ciutadans que viuen al marge de la societat. Davant aquesta realitat, aquesta setmana a Valors a l’alça volem conversar amb una persona que des de fa anys treballa en aquesta realitat i també hi viu el Nadal: Eduard Sala, director de l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac, entitat que té seu al barri de la Barceloneta.

“La vivència del Nadal al nostre centre no és massa diferent a com molts oients poden viure el Nadal; no per tothom Nadal és un bon Nadal, perquè les pèrdues es quan s’evidencien, així com els desitjos no acomplerts”, ha explicat Eduard Sala. Però òbviament el Nadal viscut en un espai d’acollida com aquest encara és de més difícil digestió: “En el nostre cas són persones que ja estan marcades molt per la solitud, per la pèrdua. I com a societat, encara que no sigui cert, venem el producte d’un Nadal compartit. Doncs en moments com el Nadal, encara s’evidencia més la seva situació, el contrast”.

A la secció Gent amb valors us presentem Maria Josep Hernández, periodista a la ràdio local de Pineda de Mar, on viu, i a més coordina la revista L’Agulla i forma part del grup d’animació La Bicicleta. I finalment, abans del relat de la gent de Vivim del cuentu, parlem amb la crítica de cinema de la revista Valors, Judith Vives, que ens proposarà pel·lícules amb valors per anar a veure al cinema aquests dies de festa. Parlarem d’Ismael, la nova entrega del Hobbit i La vida secreta de Walter Mitty, entre altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *