Dona Kolors: complements estampats amb històries de dones

DONA-KOLORS

Cada producte de la marca social de complements de moda i roba de la llar Dona Kolors amaga la història i les il·lusions d’una dona del barri del Raval de Barcelona. I és que tots els productes d’aquesta marca són artesanals, únics i fets a mà per a dones en situació d’exclusió social.

“Nosaltres treballem principalment amb dones del carrer. Fa trenta anys eren espanyoles i ara són majoritàriament nigerianes”, explica Danielle Pellikan, directora executiva de la marca. Els beneficis d’aquest projecte serveixen per finançar la formació d’aquestes dones i perquè altres en situació social precària puguin accedir a la cultura i a l’àmbit laboral.

El producte estrella d’aquesta marca són els ventalls, però amb els temps la diversificació ha augmentat i avui produeixen diversos productes de la llar: fundes de coixí, bosses, davantals… I diversos complements: barrets, arracades, collarets, etc.

Dos elements, però, encara caracteritzen tot producte: els estampats llampants i l’artesania. “Els colors són símbol de la barreja d’històries i nacionalitats de les dones que cusen. De fet, vam començar amb teixits africans que elles mateixes portaven de Nigèria, però ara ja fem servir teles d’aquí, però sempre d’estil ètnic”, explica Pellikan.

Actualment, el projecte Dona Kolors viu un bon moment, de fet, de la mà de les Germanes Oblates, coordinadores del Lloc de la Dona, del qual depèn aquest projecte, ja pensa en obrir una filial a Itàlia.

Escolta l’entrevista a Danielle Pellikan, responsable de Dona Kolors:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *