Destaquen la necessitat de reconèixer la intel·ligència espiritual a la presentació de ‘IE’

La intel·ligència espiritual és una de les intel·ligències inherents a la persona humana i com a tal ha de ser tinguda en compte i és necessar donar instruments per a poder-la desenvolupar.

Aquesta premisa bàsica va ser el punt d’encontre dels diversos parlaments que es van esdevenir aquest dilluns a la presentació del nou suplement IE, precisament acrònim d’intel·ligència espiritual, que publicarà la revista Valors en col·laboració amb AUDIR des d’aquest mes de març.

Montse Castellà, presidenta d’AUDIR, va expressar la satisfacció per la col·laboració que a partir del naixement del suplement es durà a terme entre aquesta entitat degana del diàleg interconviccional i Valors, mentre que Joan Salicrú, codirector de la revista junt amb Maria Coll, va remuntar-se a l’origen de la publicació, el 2004, per relligar-ho amb la posada en marxa d’aquesta nova iniciativa: “Valors va néixer precisament a partir de la idea que existeixen uns valors compartits, universals, entre persones de diferents religions i entre no creients”.

L’acte va comptar amb la presència de Ramon Bassas, director general d’Afers Religiosos de la Generalitat, que va lloar també la iniciativa: “En aquest projecte s’han associat dues institucions, la revista Valors i AUDIR, que tenen garantia” i amb la voluntat d’ajudar a solucionar l’actual “crisi de respostes”.

Per la seva banda, Maria Forteza, sociòloga de les religions, va dictar la conferència “Conviccions i convivència en un món d’incerteses. “Si som demòcrates i volem defensar la llibertat d’idees, tots els sistemes de creença han d’ocupar un lloc a les societats democràtiques”, va rclamar. Forteza va reclamar també trobar una solució en el sistema educatiu per tal que tots els alumnes, independentment de la seva procedència religiosa, tinguin un mínim coneixement de cultura religiosa en finalitzar els estudis obligatoris.

Primer número dedicat a religions i crisi ecològica
En la primera edició del suplement, que apareix aquest mes de març a Valors, es tracta la relació entre les religions i l’actual crisi ecològica: experts en ciències ambientals i activistes asseguren que el materialisme ha esdevingut una nova religió, aposten per un canvi d’hàbits i per un treball conjunt en la protecció del planeta. En aquest primer suplement s’entrevista també Francesc Torradeflot, doctor en Teologia, llicenciat en Història de les Religions i fundador d’AUDIR, l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós, el qual acaba d’editar Las ramas del nido (Editorial Monte Carmelo), sobre la temàtica precisament interreligiosa. El suplement IE es tanca amb un retrat de David Casals a Jelen Amador, membre de l’Església Evangèlica de Filadèlfia i la primera dona gitana que és doctora en Sociologia a Catalunya.

De forma excepcional, amb motiu de la presentació d’aquest primer número, Valors posa a disposició la primera edició del suplement, clicant en aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.