Daniel Gamper: “Les persones en situació de debilitat tenen més dret a sentir-se ofeses”

Ara fa uns dies, i en poques hores de diferència, a Espanya s’anunciava la condemna a presó d’un raper per les seves lletres, la retirada del mercat d’una novel·la sobre el narcotràfic gallec, i la retirada d’una obra d’art contemporani d’una fira. Tres casos que han tornat a reobrir el debat sobre els límits de la llibertat d’expressió.

En aquest context, aquesta setmana a Valors a l’alça hem parlat sobre aquest dret fonamental amb Daniel Gamper, professor de Filosofia Moral i Política de la Universitat Autònoma de Barcelona, qui ha recordat que “la defensa de la llibertat d’expressió no significa poder dir qualsevol cosa” i ha recordat l’ús d’aquest dret “també comporta una responsabilitat” perquè “les paraules no se les emporta el vent”.

A més, el professor de Filosofia Moral i Política ha declarat que, a diferència de “les institucions poderoses, que han d’aguantar qualsevol falta de respecte”, “les persones en situació de debilitat tenen més dret a sentir-se ofeses”. “La llibertat d’expressió serveix perquè els dèbils es puguin expressar, que la dissidència sigui possible”, ha sentenciat.

Diàlegs de dona
I, en una setmana en què s’ha celebrat el Dia Internacional de la Dona Treballadora, ens hem arribat fins al barri del Raval de Barcelona per conèixer l’Associació Intercultural Diàlegs de Dona. Una entitat fundada per dones i que treballen per dones.

Sabeu qui era Josep Ferrater Mora? La Càtedra dedicada a aquest pensador de la Universitat de Girona acaba de publicar la seva biografia en format còmic. També n’hem parlat amb un dels seus autors, el periodista Josep Pastells.

I, finalment, hem tancat programa amb una nova història amb valors de Companyia Vivim del Cuentu. – REDACCIÓ

Podeu tornar a sentir el programa a:

Uneix-te al debat

  • Llavors, en Hitler li va dir que es quedava a Berlín per tenir més dret moral a actuar contra la debilitat i que tenia dret a assumir el comandament de la ciutat, i va dir que el capità s’enfonsaria amb el vaixell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *