Crida a donar sang durant l’estiu

El Banc de Sang fa una crida a donar sang aquest estiu per tal de poder cobrir la demanda prevista per atendre els pacients ingressats en clíniques i hospitals. En concret, l’entitat calcula que fins a finals d’agost caldran 35.000 donants per atendre aquesta demanda de sang. I és que durant l’època estival les donacions baixen un 30% respecte a la resta de l’any.

Per això, el Banc de Sang ha posat en marxa una campanya a les xarxes socials animant a la ciutadania a fer-se donant. A tots ells els regalarà una bossa de roba i els animarà a fer-se fotos amb ella i compartir-les a les xarxes socials amb l’etiqueta #omplelabossa. D’aquesta manera el Banc de Sant vol fer arribar el seu missatge a molta més gent. El lema d’aquest any és “Dona el millor de tu. Dona sang a qualsevol indret de Catalunya o del món”.

A més,  la web de l’entitat comptarà amb una bossa de sang virtual que s’anirà omplint a mesura que se sumin donacions. D’aquesta manera es podrà veure si les necessitats d’aquest estiu estan cobertes.

El Banc de Sang ha programat 60 campanyes cada setmana i estaran obertes les sales de donacions a 20 hospitals d’arreu de Catalunya. A més, hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, un component sanguini molt necessari per als malalts de càncer, entre altres.

El Banc de Sang també recorda la importància de què es tinguin unes reserves que permetin fer front a qualsevol situació inesperada, com va ser el cas dels atemptats de l’any passat a Barcelona i Cambrils. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *