Creen un portal per promoure la diversitat cultural catalana

El Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han posat en marxa un nou cercador de persones expertes que vol donar visibilitat a la diversitat. En concret, vol posar en valor l’expertesa en el conjunt de persones provinents d’orígens diversos al territori català, així com a promoure-la com un actiu cultural, econòmic i social.

L’objectiu d’aquesta eina és fer visible al talent de les persones que han arribat d’arreu del món i dels seus fills i filles, tant en l’àmbit acadèmic, artístic, cultural, polític i professional, especialment en aquells espais on tradicionalment no hi ha hagut presència d’aquesta diversitat.

En aquest sentit, el cercador també promou que aquestes persones es vegin reflectides en les institucions catalanes de tota mena.

Empreses, entitats i mitjans de comunicació i també el conjunt de la ciutadania poden fer un ús lliure d’aquesta base de dades de persones expertes d’orígens culturals diversos que presenten perfils de diferents professions i camps d’expertesa.

El cercador ‘Noves veus de persones expertes dels orígens diversos de la Catalunya d’avui’, es podrà consultar tant des de la pàgina web del Col·legi de Periodistes com a www.diverscat.cat

La iniciativa ha estat impulsada des del Grup de Treball de Periodisme Solidari i del portal Diverscat en Acció, que promou la comunicació amb un llenguatge inclusiu, i treballa per fer visible la diversitat cultural de la societat catalana. – Red

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *