Com viure en una societat gasosa?

Han passat deu anys des que el sociòleg polonès Zygmunt Bauman va fer fortuna amb el terme ‘societat líquida’. Ara diversos pensadors ja asseguren que vivim en una societat gasosa, és a dir, en una societat encara molt més inestable i canviant. Una món en què tot (la parella, la casa, la feina, les institucions…) és absolutament volàtil. I davant aquest nou escenari ens preguntem: com viure en una societat gasosa? La resposta ens portarà a descobrir els nous valors essencials d’aquest món. Els valors, com l’energia, es transformen, però mai desapareixen.
No és una casualitat que haguem volgut presentar la nova revista Valors fent una radiografia de la societat gasosa en clau de valors, perquè aquesta és precisament la finalitat de la revista: parlar de l’actualitat i del món que ens envolta des d’aquest punt de vista. Aquesta vegada hem fet servir un gran angular i en altres ocasions serà un zoom, però, com fins ara, totes les imatges estaran sempre tamisades per aquest mateix filtre.
La societat canvia i hem d’adaptar-nos als nous temps. I, en aquest sentit, Valors no és una excepció. Tenint en compte els nous hàbits de lectura i l’essència de la publicació, els canvis s’han produït a dos nivells: en continguts i en disseny. Respecte els continguts, s’han incorporat nous col·laboradors i seccions i s’aposta per una major presència de temes d’actualitat. I, pel que fa al disseny, l’aposta és clara: més comoditat en la lectura i potenciació de la imatge sense perjudicar el text, ja que Valors no deixa de ser una revista de reflexió.
Després de 15 anys i 166 revistes, per a la cinquantena de persones que col·laboren en aquest projecte aquest és un pas important. Una nova fita d’aquesta aventura col·lectiva que desitgem continuar compartint amb tots vosaltres, els lectors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *