Un nou cicle de conferències organitzat per l’Espai Societat Oberta convida a reflexionar sobre com es pot contribuir al pensament crític. Durant els mesos de maig, juny i juliol es faran tres xerrades al voltant de conceptes com democràcia, pensament crític, desinformació i fake news.
El cicle comença aquesta mateix dimecres, dia 8, a les 18.30h, a la seu de l’entitat (c. Sant Eusebi 29-31) amb una xerrada sobre pensament crític encapçalada per Liliana Arroyo (doctora en sociologia), Pipo Serrano (Col·legi de Periodistes) i Raquel Renno (especialista en desinformació).
La xerrada titulada “Què podem fer per contribuir al pensament crític?” reflexionarà sobre com la disrupció digital sacseja el món tal com l’enteníem fins ara i com això obre la porta a la desinformació, la fi de la privacitat i noves formes de relacionar-nos. I és que el 83% de la població europea creu que les fake news són un perill per a les democràcies, i tot i que la desinformació sempre ha estat present a les nostres societats, ara se’n parla molt més per l’impacte que té en les nostres vides i sobretot en les decisions que prenem.
La propera conferència esta prevista pel 22 de maig i girarà al voltant dels límits del fact-checking. En concret, es debatrà sobre si aquesta és una nova bombolla del periodisme o és la solució contra les noticies falses i la desinformació. La xerrada comptarà amb la participació d’Eli Vivas de VerifiCAT, Cristina Fuentes de El Confidencial i Raúl Magallón d’Unfaking News.
El cicle finalitzarà el proper 3 de juliol amb una conferència sobre Neurociència i pensament crític on es reflexionarà sobre el paper que té el nostre cervell en la desinformació. – J. V.