Carta del bisbe Pere Casaldàliga des de Sâo Félix

Per celebrar els 90 anys del bisbe Pere Casaldàliga (Balsareny, 16 de febrer de 1928) recuperem un carta que el bisbe emèrit de San Sâo Félix da Araguaia va enviar a la revista Valors el febrer de 2009 en motiu del número sobre valors sòlids i líquids.

“Estic realment d’acord en què la manca de valors sòlids és la causa arrel d’una política i d’una convivència, que ens arrenca de la pròpia família i del propi carrer. Al Nord i al Sud som gent humana i l’egoisme, la dominació i el descompromís fàcilment ens acompanyen. Els antics parlaven de virtuts (forces benèfiques, corresponsables, solidàries amb els marginalitzats i oprimits); avui parlem de valors. Crec que hauríem d’insistir cada vegada més en el reconeixement de la radical condició humana, de la dignitat i igualtat de totes les persones, amb la respectiva identitat; Tots iguals, tots diferents.

L’Agenda Llatinoamericana insisteix en aquesta temàtica. El diàleg intercultural, la corresponsabilitat local, nacional, mundial, “humanitzar sempre més la Humanitat”, són els grans desafiaments per la nostra vida de persones i per la nostra condició d’éssers polítics. Aquest desafiament, hauria de ser “assignatura” fonamental des de la infantesa. Les societats i les religions haurien de viure com un element primer aquest desafiament.

Des dels nostres racons quotidians i des de la nostra opció política i potser també religiosa, aquesta és la nostra missió. Sempre recolzats en aquella gran esperança que no falla. Cap estructura de mort podrà vèncer la vida”.

Pere Casaldàliga, Sâo Félix da Araguaia, febrer de 2009

Uneix-te al debat

  • Quina saviesa, déu meu, i quina potència cadascuna de les seves paraules, als seus 90 anys. Pere estimat, moltes felicitats i moltes gràcies pel teu testimoniatge!!!!!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *