Bellvitge promou l’escriptura com a teràpia

L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) té previst editar abans del Sant Jordi un llibre amb una cinquantena de relats de pacients del centre. Aquest serà el resultat del projecte RELAT-Hos, pioner a l’Estat, que convida els pacients de l’hospital a escriure un relat mentre estan ingressats.

Des de l’hospital asseguren que aquesta activitat pot tenir grans beneficis pels pacients, pot contribuir a reduir la seva estada mitjana i també a fer-la més agradable. El projecte l’ha impulsat infermera Antonia Castro amb la voluntat d’“humanitzar l’estada hospitalària a partir del valor terapèutic de l’escriptura”.

El projecte RELAT-Hos es va posar en marxa el passat mes de novembre i durant aquests mesos s’ha animat als pacients a relatar la seva experiència. Aquest és el cas de Queralt Rubio, que explica la seva estada a l’hospital perquè li retiressin les restes d’uns ganglis després de tres anys de tractaments contra un càncer, o d’en David Herrera, que explica com va superar un atac de cor, quatre parades cardíaques i l’amputació d’una cama.

El projecte RELAT-Hos se suma a d’altres iniciatives similars de l’Hospital de Bellvitge com ara  ‘Música en vena’, i que tenen com a objectiu humanitzar l’estada dels pacients a l’hospital i fer-la més agradable. La iniciativa ha tingut bona acollida entre els pacients, com ho demostra el fet que en el primer llibre que sortirà s’hi ha aplegat fins a cinquanta relats. – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *