Beatriz Pacual: “Amb esforç i sacrifici no n’hi prou”

El Canal 33 estrena dijous, 2/4 de 12 de la nit, el documental Cap a la meta, un treball dirigit per l’equatorià Diego Ortuño i amb la coproducció de TV3, Clack i Dominio Digital. Aquest treball periodístic explica el camí de lluita, esforç i sacrifici de tres marxadors que es preparen pels Jocs Olímpics de Londres 2012, concretament es tracta de la catalana Beatriz Pascual i els equatorians Rolando Saquipay i Claudio Villanueva.

La diferència d’en Rolando respecte als altres dos, que ho fan al CAR de Sant Cugat, és que s’entrena a l’Equador sense entrenador. La catalana però treu importància a aquesta desigualtat: “Tots tres compartim la passió per l’esport  i tots tres volem arribar a uns jocs olímpics i, de fet, per assolir aquesta fita no és important gaudir d’unes grans instal·lacions, ja que els marxistes només necessitem una sabatilles i una carretera per entrenar”.

Aquest és un document que posa molts valors relacionats amb el món de l’esport sobre la taula, encara que de vegades, es necessita un plus més. “Amb esforç i sacrifici no n’hi ha prou, també cal feina ben feta, un bon programa, treball continu i un plus de sort”, afirma Pascual, que ara ja s’entrena pels Jocs de Rio. I, especialment en curses de llarga distància, com és el cas de la marxa, no s’oblida de tres elements més “constància, disciplina i domini mental”.

Pascual reconeix obertament que “ha sacrificat molt de temps amb a família i amb els amics” per practicar aquest esport, però assegura que “córrer és una forma de viure”. “Porto vint anys fent marxa i encara cada dia aprenc coses de mi mateixa” afirma, i encara afegeix: “Dels fracassos n’aprenc molt, en canvi, de les victòries m’és més difícil treure’n conclusions”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *