Bàrbara Julbe debuta a la literatura compartint el dol per un fill no nascut

De vegades, la literatura esdevé una eina terapèutica per l’escriptor i també pel lector. Aquest és el cas d’On em portin els ametllers (Ed. Gregal), la primera novel·la de la periodista Bàrbara Julbe. Una història molt íntima sobre com superar la pèrdua d’un fill en procés de gestació.

El relat comença quan l’Ivet, la protagonista de la novel·la, perd el seu fill, vivència que també va haver de superar l’autora quan estava embarassada de cinc mesos. “Escriure aquest llibre m’ha servit per vomitar els meus sentiments, per intentar entendre’ls i acceptar-los”, ha explicat Julbe.

Amb aquest llibre la periodista aborda un tema que generalment se’n parla poc, perquè la gent, davant una tragèdia així, no sap com reaccionar. “El dol per la pèrdua d’un fill en procés de gestació es viu en silenci i no se’n parla, quan la dona, precisament, vol parlar-ne i ser escoltada”, opinaJulbe. I, per això, insisteix que en l’escriptura ha trobat “el consol de l’ànima”.

L’Ivet arriba a l’illa de Mallorca, on passa bona part de la novel·la, quan els ametllers estan florits; similitud també amb la periodista. “En el meu cas, durant el procés de dol, em tranquil·litzava passejar per la natura, la natura em transmetia pau”. Encara que recomana que en aquesta situació, cada dona trobi el seu propi espai on recuperar-se.

Es pot pensar, pel tema que tracta, que aquest és un llibre trist, però tot al contrari. On em portin els ametllers és una història de descoberta interior i resiliència. “És un llibre colpidor, però no és un llibre trist sinó de fortalesa i esperança perquè sempre hi ha una llum al final del túnel on agafar-se”, afirma l’autora. – M.COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *