Argandoña: “Tenir molts diners no és dolent; el problema ve de no compartir-los”

La crisi econòmica ens ha fet canviar la importància que tenen els diners en la nostra vida? En aquest moment tenim sobre la taula diverses propostes de canvi o millora del sistema econòmic, però són viables? Aquesta setmana a Valors a l’Alça analitzem els diners des de dues òptiques una mica diferents: recordant les declaracions de Christian Felber, ideòleg de l’economia del bé comú, a la revista del mes de gener i conversant amb Antoni Argandoña, professor d’Economia d’IESE i expert en responsabilitat social de l’empresa.

Mentre Felber aposta per una reforma total del sistema econòmic/financer perquè els diners siguin realment un “bé comú”, el professor d’IESE assegura que “el sistema capitalista ja està en reformulació constant i cada societat l’adapta a cada moment”. A més, Argandoña defensa que “tenir molts diners no és dolent, el problema ve si no es comparteixen” i manté que “actualment les escoles de negocis ja estan obertes a les visions més humanistes dels diners”.

A la secció Gent amb Valors coneixem Elisabet Pedrosa, l’autora del llibre Seguirem vivint (Ara Llibres), un monòleg punyent que aquesta periodista escriu a la seva filla Gina que patia síndrome de Rett i que va morir ara fa un any. Una obra que es presenta acompanyada d’una campanya de micromecenatge per ajudar la Unitat de Cures Pal·liatives Pediàtriques de l’Hospital de Sant Joan de Déu.

Durant l’entrevista Pedrosa ha reivindicat la necessitat de parlar de la mort amb naturalitat. “Vivim d’esquenes a la mort i això no ens ajuda a enfrontar-la. La mort és l’altra cara de la vida”, assegura. I lamenta que als infants se’ls amaguin aquests temes: “Els nens, igual que participen de la vida i de les festes, també han de participar dels comiats”.

I, finalment, abans del conte amb valors de la companyia Vivim del Cuentu, Gemma Muñoz, gerent del Banc Farmacèutic, presenta la 8a Jornada de Recollida de Medicaments que tindrà lloc aquest dissabte 14 de febrer arreu de Catalunya. L’objectiu marcat és aconseguit 35.000 unitats de medicaments sol·licitats per les entitats socials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *