Apareix una alternativa ecològica a les safates de poliestirè

bandejabiodegradable
Les safates de carn del supermercat o els embolcalls de les hamburgueses que utilitzen les empreses de menjar ràpid estan fetes d’espuma de poliestirè, un material que tarda entre 100 i 300 anys a descomposar-se.

Preocupada per aquest fet, una noia de 17 anys del Brasil, Sayuri, ha inventat unes safates fetes a partir de reciclar bagàs, residu de la canya de sucre. El procediment és ben senzill. Es bat el dagàs fins a obtenir una pols i després es barreja amb un engrut fet a base de farina i aigua.

Tot seguit, s’escalfa la massa obtinguda i es posa en uns motllos metàl·lics en forma de safata que introdueixen al forn a baixa temperatura perquè s’assequin, ja que no es pot fer al sol perquè a l’ambient hi ha molta humitat i la massa fermentaria.

En aquest moment, la jove creadora està investigant fer un forn solar i així fer encara més ecològica la producció, però ja hi ha empreses que s’ha interessat per aquest invent. De fet, en el termini d’un any s’espera que aquestes safates biodegradables i completament aptes per a l’alimentació ja siguin una realitat. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *