Andorra acull el V Congrés Català de Filosofia

El Palau de Gel de Canillo, a Andorra, acollirà entre el 20 i el 22 de juny, la celebració del V Congrés de Català de Filosofia, que organitza la Societat Catalana de Filosofia, en col·laboració de la Societat Andorrana de Ciències, la Societat de Filosofia del País Valencià i l’Associació Filosòfica de les Illes Balears.

L’objectiu del Congrés és el de debatre els problemes que la filosofia té plantejats tant a casa nostra com arreu. L’acte se celebra a Andorra coincidint amb la commemoració del sis-cents aniversari de l’origen del Consell de la Terra (actual Consell General o Parlament d’Andorra).

El Congrés està obert a professionals i institucions de qualsevol punt del domini lingüístic català l’activitat central dels quals sigui la filosofia. En aquesta ocasió, comptaran també amb professors i investigadors en l’àmbit de la filosofia i de les humanitats que estiguin treballant a l’estranger.

El programa inclou 120 comunicacions, la majoria de les quals en català, però també en castellà, francès, anglès, portuguès i italià. Les comunicacions s’han distribuït en set àmbits temàtics: Paraula i raó, 600 aniversari del Consell de la Terra, Consum i contaminació, Història del pensament, Transmissió del pensament, Art i percepció, i Filosofia i educació. A més, durant el Congrés també se celebraran dos simposis, un sobre Plató, i l’altre, dedicat a Andorra i el pensament carolingi.

Les conferències aniran a càrrec de Rosa Rius (Filosofia i festa: pensar amb Jeanne Hersch), Sònia Roca-Royes (L’epistemologia de la modalitat) i Felip Martí-Jufresa (Tot plegat gran escampall: escriure filosofia fora pàgina). A més, llegiran comunicacions Climent Miró (El xoc cultural del món carolingi amb el visigot: el cas del bisbat d’Urgell), Maria Lladó (Andorra i els carolingis: mite i realitat), Alexandra Monné (Filosofia de l’educació en la formació de mestres a la Universitat d’Andorra) i Jordi Pià (Sóc déu, simplement perquè sóc home), entre molts altres.

L’ex-síndic general d’Andorra i filòsof Vicenç Mateu serà l’encarregat de tancar el congrés amb Singularitats i reptes d’un microestat. – Red.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *