Amics de la Gent Gran llença la campanya ‘Roses contra l’oblit’

Amics de la Gent Gran

A Catalunya més de 150.000 persones grans viuen en situació de soledat i aïllament. Per denunciar i sensibilitzar la societat sobre aquesta situació i en motiu de la diada de Sant Jordi, l’entitat Amics de la Gent Gran llença la campanya “Roses contra l’oblit”.

Així, de cara al proper dissabte, l’entitat ha convocat més de 1.500 persones voluntàries perquè portin una rosa natural i un llibre a les persones grans que ja acompanyen durant tot l’any.

L’acte es durà a terme a les 11 ciutats i territoris de Catalunya on l’entitat habitualment ja desenvolupa la seva acció social: Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Reus, Cambrils, Vilanova i la Geltrú, Osona, Sabadell, Sant Cugat del Vallès i Barcelona.

A més, el dia 22 d’abril, serà el torn de les persones grans que viuen en residències. Més de 1.900 avis i àvies de 31 centres de la tercera edat rebran una rosa i un xic de companyia, en una acció que comptarà amb el doble de suport que a la passada edició, amb gairebé cent voluntaris.

Aquesta campanya rep el suport de diverses personalitats reconegudes del món polític, cultural i social -entre elles el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; la cantant Nina o el periodista Albert Om-, les quals aquest dia també donaran una rosa a una persona gran. En total, se’n repartiran més de quatre mil.

I, finalment, paral·lelament a l’entrega de roses, aquest dia Amics de la Gent Gran també posa a la venda 18.000 exemplars de roses solidàries, la recaptació de la qual anirà destinada íntegrament a programes d’acompanyament a persones grans que viuen en soledat. Aquestes roses, fetes de feltre i de roba, són elaborades pel projecte FIL (Formació i Inserció Laboral) de la Fundació Pare Manel. – MARIA COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *