‘Opera for kids’, l’òpera explicada als més petits

big-nuevoopera-400x570963Apropar l’òpera als més menuts és l’objectiu de l’espectacle ‘Opera for kids‘, que aquests dies es pot veure al Teatre Borràs de Barcelona. “Amb aquest espectacle volem combatre la por que fan les coses quan no es coneixen”, explica un dels seus protagonistes, l’actor i tenor Albert Gràcia.

‘Opera for kids’ és un espectacle lúdic i alhora didàctic creat amb la intenció de donar a conèixer als nens de sis anys en endavant els conceptes crucials sobre el món de l’òpera i algunes de les seves principals obres, com La Traviata, Carmen o La flauta màgica. Així, amb molt d’humor, es va desgranant i comprenent els ingredients que formen aquest art que uneix música, teatre i dansa.

“La reacció dels nens davant de l’òpera és sorprenents”, explica Gràcia. Segurament l’explicació de tot plegat sigui que es tracta d’un espectacle participatiu, divertit i amè. “Un dels avantatges que tenim en aquest espectacle és que la música que fem servir és d’una qualitat inigualable, només cal és executar-la molt bé”, afirma. I ho fan amb solvència.

En aquest sentit, l’espectacle pretén desmitificar i, també, popularitzar un art que, tradicionalment, no ha estat a l’abast de moltes butxaques. Una realitat que, en opinió d’aquest actor, està canviant: “Ja fa molt temps que l’òpera està a l’abast de molta gent, hi ha molta oferta d’òpera en petit format, i avui pots anar al Liceu per 9 euros”, assegura. – REDACCIÓ.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *