La Murga: 20 anys de treball a favor de l’habitatge digne

lamurga

Sensibilitzar els joves sobre les causes de l’anomenat quart món i, alhora, donar un cop de mà a algunes de les famílies més desafavorides de Ciutat Vella de Barcelona i del casc antic de Lleida. Aquest és l’objectiu de La Murga, un projecte que es du a terme des dels Escoltes Catalans en coordinació amb Serveis Socials de Lleida i Barcelona i que aquest any celebra el seu vintè aniversari.

Consisteix en organitzar estades pels joves de 15 a 17 anys a casa de famílies usuàries dels serveis socials. “El projecte neix com una eina educativa pels nostres joves per treballar la temàtica de l’exclusió social i les bosses de pobresa que hi ha a casa nostra”, explica Ares Batlle, coordinadora de La Murga.

Així, el projecte “consta d’una primera part d’aprenentatge pels joves i una segona part d’intervenció”. Pel que fa aquesta intervenció, són cinc dies d’acció en què “els joves conviuen amb famílies usuàries dels serveis socials i els donen un cop de mà pintant, ajudant a netejar casa seva o el que convingui”, diu Batlle.

Així, segons explica la coordinadora d’aquest projecte, hi ha un intercanvi mutu, perquè els joves ajuden però “els usuaris donen l’oportunitat als joves d’entrar en un món que sovint no és el seu i els permet un aprenentatge molt gran”.

I és que, en paraules de Batlle, “la Murga és una eina molt potent d’aprenentatge que té una part vivencial i emocional molt potent”. I afegeix: “No pots passar per la Murga i quedar-te com si res, ho tenim comprovat”. – SANDRA BALAGUÉ.

Pots escoltar l’entrevista a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *