25 anys mullant-se per l’esclerosi múltiple

El Mulla’t per l’esclerosi múltiple celebra aquest any el seu 25è aniversari convertida  en el segon acte solidari més important de Catalunya després de la Mataró de TV3. Més de 600 piscines i clubs nàutics d’arreu de Catalunya participaran una vegada més en aquesta cita que tindrà lloc el proper 14 de juliol, tot i que abans ja hi haurà activitats a diferents indrets, inclòs l’acte central del dia 8 a Barcelona.

El Mulla’t pretén conscienciar la societat respecte a la malaltia i captar fons per a la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM). A Catalunya hi ha 7.500 persones que conviuen amb la malaltia.  Gràcies a campanyes com el Mulla’t, la FEM pot oferir serveis de neurorehabilitació en hospitals de dia i serveis d’inserció i orientació laboral a persones amb esclerosi múltiple.

En aquesta edició la FEM posa l’accent en l’EM infantil, ja que segons dades de l’entitat, entre un 3 i un 10% de les persones que es diagnostiquen cada any amb la malaltia són nens i nenes.

Per celebrar els 25 anys, el Mulla’t estrena mascota, en Xop, una gota d’aigua d’estil gaudinià, mascota dels Mundials de Natació que se celebren a Barcelona aquest estiu.

Crida als voluntaris

L’acte central del Mulla’t del 2018 tindrà lloc a la platja de Sant Sebastià de Barcelona el diumenge 8 de juliol de 7 a 12h del matí. La FEM ha fet una crida als voluntaris per  tal que ajudin a reservar un passadís entre el Club Atlètic Barceloneta i la platja a la qual accediran els padrins de la campanya. L’equip de voluntariat rebrà una tovallola del Mulla’t i un para sol que es donarà per cada dues persones per protegir-se de la llum solar. En total, l’objectiu és aconseguir 1.200 persones voluntàries.

La FEM ha habilitat un mapa interactiu al seu web des d’on es poden consultar les diferents piscines i les activitats que s’hi faran. Una de les sorpreses de la jornada serà un flash-mob que convidarà a tothom a mullar-se per l’esclerosi múltiple. Un altre acte destacat, que es farà a Banyoles, és una marxa solidària al voltant de l’Estany que tindrà una ruta de 6km.

El grup infantil i juvenil Macedònia ha fet una cançó especial pel Mulla’t. És una cançó amb molt de ritme i marxa que el dia del Mulla’t sonarà a totes les piscines. – J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *