12è Festival Sopes del Món: una forma culinària de fomentar la convivència

El proper diumenge 22 de març, a partir de les 12 del migdia, tindrà lloc a la marquesina de la Via Júlia de Barcelona, el 12è Festival Sopes del Món que anualment organitza la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements i l’entitat 9 Barris Acull.

Lourdres Ponce, coordinadora d’aquesta iniciativa, descriu  el districte de Nou Barris de Barcelona “com una gran olla on hi tenim ingredients de tot el món” per això de seguida que van conèixer la iniciativa de la ciutat francesa Lille no van dubtar a reproduir-la a casa nostra.

“Tothom té records familiars d’una sopa o altre i a través d’aquest àpat podem observar que tots som iguals, però diferents”, comenta la Lourdes en una entrevista al programa Valors a l’alça. En aquest sentit, el moment més bonic de la jornada es viu  “a l’espai de les cuines on tots els participants comparteixen ingredients i comenten les receptes”. Bullint als fogons es poden olorar, costat a costat, sopes armènies, equatorianes o catalanes, per exemple.

Ara per ara ja tenen comptabilitzades per aquesta edició 56 inscripcions però al final segur que en seran moltes més. I totes elles acabaran, com cada any, en un receptari final. Receptes que també es poden consultar a la web del festival : www.sopesdelmon.org.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *