Pallassos sense fronteres, 25 anys fent riure els menys afortunats

Pallassos sense fronteres celebra 25 anys. Un quart de segle repartint somriures en els llocs més vulnerables del planeta. I per celebrar-ho, han organitzat dos actes que tindran lloc el divendres 18 i el dissabte 19 de maig.

El primer acte de celebració dels 25 anys de l’entitat tindrà lloc divendres 18 de maig. Serà una trobada per fer balanç de la feina feta durant aquest quart de segle. La trobada es farà al Teatre Pare Casals de Sant Esteve de Palautordera a les 20 hores. L’acte també serà un punt de trobada entre tots els artistes voluntaris, entitats i representants d’institucions públiques que han fet possible els projectes de l’organització al llarg de la seva trajectòria. L’entrada serà lliure amb aforament limitat.

La festa dels 25 anys de Pallassos Sense Fronteres se celebrarà el dissabte 19 de maig al recinte del Circ Cric, entitat dirigida per Tortell Poltrona i Montserrat Trias que va ser la impulsora de Pallassos sense fronteres.

L’acte tindrà forma de fira i inclourà tot d’espectacles des de les 11 del matí fins a les 6 de la tarda. Aquests espectacles seran els mateixos que els artistes de Pallassos Sense Fronteres han portat al terreny durant els darrers 25 anys i s’organitzaran en diferents escenaris, batejats amb els noms dels països on l’entitat ha viatjat. A cada país, el públic coneixerà la problemàtica o el conflicte que es viu en aquell territori i, tot seguit, es podrà gaudir d’un petit espectacle que representarà una mostra idèntica a l’expedició en qüestió amb els mateixos participants del seu moment.

La festa culminarà a les 18 hores amb el concert de Gertrudis, que ha publicat un nou videoclip homenatjant la feina de l’ONG amb la cançó “L’últim ball”.

Els dos actes s’inclouen dins la programació de la novena edició del Festival del Circ Cric. L’entrada a la festa és gratuïta per a socis i artistes voluntaris. Per a la resta es demanarà un donatiu de 12 €, vàlid per a tot el dia. Les entrades es poden comprar anticipadament o a la taquilla del Circ Cric: www.circcric.cat

25 anys fent riure els infants
Pallassos Sense Fronteres van fer la primera actuació el 26 de febrer de l’any 1993 al Camp de Refugiats de Savudrija, a la localitat de Veli Joze, a la península d’Ístria, actual Croàcia. Tortell Poltrona hi va arribar a petició d’uns alumnes de diferents escoles que, dins d’un Programa d’Educació per la Pau, s’havien reunit a l’Escola Projecte de Barcelona per realitzar una videoconferència amb el camp de refugiats. Gràcies a aquesta primera expedició, milers de nens i nenes refugiats de la guerra de l’antiga Iugoslàvia van tornar a somriure després de molt de temps.

En aquests anys, l’organització, nascuda a Sant Esteve de Palautordera, ha fet prop de 450 expedicions a més de 100 països i ha realitzat més de 7.000 actuacions, on hi han participat més de 900 artistes que han actuat davant de més de 2 milions de persones afectades per conflictes bèl·lics o catàstrofes naturals.

En aquests moments hi ha Pallassos Sense Fronteres a 15 països del món organitzats a través de la Federació Internacional Clowns Without Borders. Enguany, coincidint amb el 25è aniversari de la seva secció fundadora, l’assemblea anual se celebrarà a Catalunya del 3 al 6 de juliol. – REDACCIÓ.

Pots recuperar l’entrevista amb Jaume Mateu (Tortell Poltrona), president i fundador de Pallasos sense Fronteres, al programa Valors a l’alça:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *