Neix la “Balena rosa”, antídot a la “Balena Blava”

ballena rosa
En contraposició a la “Balena Blava”, un joc que ha provocat el suïcidi de diversos adolescents arreu del món – especialment a Rússia i el Brasil- però també a Catalunya, s’ha inventat la “Balena Rosa”, un joc que proposa cinquanta desafiaments que animen els joves a salvar vides.

La iniciativa, que es difon a través d’una pàgina web, baleiarosa.com.br, així com una aplicació per a ‘smartphones’ que pot descarregar-se tant des de mòbils Android com iOS de forma gratuïta, ha comptat amb el suport del Govern de l’estat brasiler de São Paulo, i s’ha publicat en tres idiomes: portuguès, anglès i espanyol.

Encara que el sistema de joc és igual que l’altre- els participants poden nominar als seus amics i coneguts, i també se’ls demana que comparteixin cada un dels desafiaments a través de les xarxes socials-, a la “Balena Rosa” els desafiaments són positius. Per exemple, es comença el joc escrivint amb un retolador un missatge al braç d’una persona estimada i es dibuixa una balena rosa en un paper.

La resta de proves també són de caire favorable per a la persona: fer un nou amic, ajudar a una persona que ha patit assetjament o fins i tot compartir una llista de cançons. Però també hi ha reptes divertits, com abraçar una fruita, dibuixar un animal imaginari, parlar amb lletres de cançons i buscar formes en els núvols.

‘Balena Rosa’ també conclou enel repte número 50, que consisteix a salvar una vida, ja sigui ajudant a algú necessitat, o a un animal o aportant el nostre granet de sorra en una organització. No obstant, els reptes no s’aturen aquí, i algunes de les proves passen per compartir un llibre o cantar a la dutxa.

Res a veure amb els reptes de la “Balena Blava” entre els quals hi figuren les autolesions, veure pel·lícules de por i de terror de forma continuada, generar-se enemics, no parlar amb ningú durant tot un dia, passejar de nit per les vies de tren o caminar a la vora de precipicis, fins que el darrer repte, el número cinquanta, és el suïcidi. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *