Els temps han canviat. La crisi dels darrers anys ha desmantellat tot el sistema material, institucional i intel·lectual d’Occident. Els mecanismes que havíem construït per salvaguardar la convivència, com l’estat del benestar i les institucions democràtiques, es troben en entredit i desacreditades.
Davant aquest panorama, dos grans pensadors del moment, Zygmunt Bauman i Ezio Mauro, s’han reunit per conversar, sobre aquesta nova societat, “un interregne caòtic”, que ells mateixos han denominat, segons el títol del llibre, Babel (Viena Edicions).
Bauman, professor emèrit de sociologia de les universitats de Leeds i Varsòvia, ha esdevingut en un dels més sociòlegs més influents i prestigiosos del moment, després de publicar llibres com Postmodern Ethics (1993), Liquid modernity (2000), Globalització: les conseqüències humanes (2001), Identitat (2005), Temps líquids (2007) i Vida de Consum (2008).
I, per altra banda, Ezio Mauro és director del diari La Repubblica des de l’any 1996 i autor, conjuntament amb Gustavo Zagrebelsky, de l’assaig The hapiness of democracy. A dialogue (2002).