Xavier Guix: “El savi es desfà de les il·lusions i abraça la realitat”

Aquesta setmana a “Valors a l’alça” entrevistem en Xavier Guix, psicòleg i expert en creixement personal. Ell acaba de publicar “Malviure d’il·lusions”, un llibre en el qual parla sobre el buit que produeixen les expectatives, del goig de viure i de la construcció d’un mateix.

El psicòleg defensa la importància de treballar per fer realitat els somnis però sense deixar de tocar de peus a terra. “La saviesa és l’expressió de la decepció, el savi es desfà de les il·lusions i abraça la realitat”, assegura. I és que, segons el psicòleg, “l’home tendeix a viure com a normal allò que és anormal i aleshores cau en el patiment”, cosa que cal evitar.

En la mateixa entrevista Guix fa una crida a la recerca de l’home en la seva interioritat: “No per tenir més estarem millor amb nosaltres mateixos, per això hem de recuperar la cultura de l’espiritualitat”. I recorda que el futur de la societat passa per la construcció d’una societat basada en un “nou paradigma” i en una “transformació social”. “Avui la societat necessita una existència més comunitària”, conclou.

Seguidament, a la secció gent amb valors coneixem de la mà d’en Lluís Parés, membre d’Unió de Pagesos del Baix Llobregat, una proposta solidària i curiosa. Es tracta d’un hort de Sant Boi del Llobregat que gestionen mossos d’esquadra, policies locals i bombers. Un gran exemple de com es pot fomentar la cooperació, en aquest cas, entre diferents cossos de seguretat.

I, finalment, abans del relat dels amics de “Vivim del cuentu” ens arribem fins a la Llibreria Dòria de Mataró, on la Núria Dòria ens recomana algunes lectures amb valors per aquest estiu que comença, per exemple: La utilitat de l’inutil (Quaderns Crema), Germà gran (L’altra editorial), Els escarxofats (La Campana) i el clàssic, Càndid.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *