Voluntaris per fer somriure els infants hospitalitzats

Alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Pia de Mataró, al Maresme, son les impulsores d’un projecte associatiu que vol portar voluntaris a la planta d’hospitalització de Pediatria de l’Hospital de Mataró per tal de fer una estada més agradable als nens ingressats i els seus familiars.

El projecte porta per nom Somriures Conjunts i va néixer en una classe de l’optativa de 4t d’ESO de l’Escola Pia de Mataró. El que havia de ser un projecte d’aula ha esdevingut una realitat gràcies a la iniciativa d’aquestes 10 estudiants que s’han posat d’acord per iniciar aquest projecte original i innovador i que té la finalitat d’acompanyar els nens i nenes malalts que han de fer estades a l’hospital.

L’objectiu és crear una xarxa de voluntaris de la ciutat que tinguin ganes de participar-hi i que estiguin disposats, sempre partint del temps de què disposa cadascú, a passar estones a l’hospital i acompanyar els més petits.

La Mariona, la Neus, la Júlia, l’Adriana, la Núria, l’Andrea, la Gala, la Natàlia, l’Ènnia i la Marta, acompanyades del seu professor, Carlos Guillén, s’han reunit amb l’Hospital de Mataró per posar fil a l’agulla i posar en marxa el projecte.

“La nostra idea és aconseguir el màxim de volum de voluntaris per poder fer tot tipus d’activitats per tal que els pacients es trobin a gust, somriguin i puguin deixar de pensar, encara que sigui per una estona, en els seus problemes personals”, comenten les impulsores del projecte. A través dels jocs, explicar contes, la màgia o les manualitats, volen aconseguir que els nens i nenes de l’hospital passin una estada més amena.

Somriures Conjunts té una pàgina web on, a més de l’explicació del projecte, també hi ha el formulari per inscriure’s al voluntariat.

Altres hospitals han dut a terme projectes similars i sempre han tingut molt bona acollida. És per això que les creadores de Somriures Conjunts estan convençudes que podran contagiar el seu somriure als infants i aconseguir una bona acollida per la seva iniciativa. – J. V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *