Voluntaris de la Fundació Alain Afflelou revisen la vista de 800 marroquins

Joan HigueraEl mataroní Joan Higuera i cinc òptics més de diversos indrets de la geografia espanyola han participat aquesta Setmana Santa a la campanya “El desert dels nens”, una aventura solidària que la Fundació Alain Afflelou porta a terme al Marroc des de l’any 2011.

Del 7 al 15 d’abril, aquest equip ha revisat la vista a quasi 800 persones de petites poblacions sense recursos i pràcticament aïllades. “Va ser un no parar, començàvem a les 9 del matí i acabàvem quan es ponia el sol”, explica l’òptic mataroní.

A més, durant aquest temps, també s’han regalat més de 540 ulleres graduades i unes 500 ulleres de sol. Per moltes d’aquestes persones era la primera vegada que es posaven en mans d’un professional de la vista, malgrat pateixen greus deficiències.

Higuera assegura que “al Marroc, encara que tenen miopies de 20 o 25 diòptries per efecte de la sorra i del sol, no poden comprar-se ulleres”. I afegeix: “aquí la gent es mira molt la forma i el disseny, mentre que allà, com que no tenen res, només volen un vidre graduat”.

Higuera valora molt positivament aquesta experiència: “m’ha agradat molt el tracte amb la gent, tothom es molt amable i agraït”. I recorda que a les òptiques Alain Afflelou es recullen ulleres per portar-les a països en vies de desenvolupament. – M. COLL.

Pots escoltar l’entrevista sencera a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *