“Voluntariat per la pau, memòria i present”: Un recorregut per la història del SCI

Exposició SCI
Queden pocs dies, però encara hi sou a temps. Fins el 9 de març es pot veure a la seu del Memorial Democràtic (C/ Peu de la Creu, 4. Barcelona) l’exposició “Voluntariat per la pau, memòria i present”, un recorregut per la història del Servei Civil Internacional (SCI).

Aquesta mostra explica l’evolució de l’entitat, des dels seus inicis – el primer camp de treball el van realitzar a un poble a prop de Verdún el 1920-, fins el 13 de novembre de 2015, quan en mig d’un seminari internacional de l’entitat amb l’objectiu de recuperar el pacifisme defensat des de la I Guerra Mundial, s’assabenten dels atemptats de París.

L’exposició remarca dos elements especialment destacats en la història d’aquesta entitat: el paper que va jugar els voluntaris en la Guerra Civil Espanyola – es posa com a exemple la suïssa Elisabeth Eidenbenz, creadora de la Maternitat d’Elna- i el suport als refugiats.

L’ajuda als desplaçats ha estat una constant del SCI al llarg de la història, des del conflicte espanyol, passant per la II Guerra Mundial, els anys cinquanta a Àsia – Índia, Pakistan, Bangladesh i Siri Lanka-; a la dècada dels 90 als països de l’antiga Iugoslàvia i, finalment, als camps de refugiats palestins i saharauis.

La feina de l’SCI avui però encara continua, també al costat dels refugiats que arriben a les costes europees. L’entitat celebrarà el 2020 cent anys però continua igual d’activa i amb els valors fundacionals inalterables. “Moltes coses han canviat en cent anys però des del SCI seguim pensant que la pau es camí”, sentencien fent seves les paraules de Gandhi. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *