Viure amb trenta-tres peces de roba és possible

Armari de roba després de passar pel Porjecte333.
Armari de roba després de passar pel Projecte333.

Amb l’arribada del nou temps toca fer canvi d’armari. Desar les peces més primes i recuperar les camises de màniga llarga i els jerseis gruixuts, que els primers dies ens semblen que pesen tant. El canvi d’armari també porta redescobrir totes aquelles peces de roba que feia mesos que no ens posàvem. Pot passar, fins i tot, que trobem faldilles, pantalons o samarretes que ni recordàvem. Com pot ser això? Doncs és ben senzill: tenim l’armari més ple del compte.

Per atacar aquest problema i, de passada, fer bandera del minimalisme ha sorgit l’anomenat Projecte 333. Es tracta d’una iniciativa sorgida a través de la xarxa que promou l’ús de poques peces de roba durant una temporada: exactament proposa utilitzar 33 peces de roba per a cada tres mesos que dura una estació de l’any (primavera, estiu, tardor, hivern).

Aquesta iniciativa denuncia el consumisme desmesurat en el sector de la moda i proposa un repte a tots aquells qui tinguin ganes d’afegir-s’hi: estudiar bé l’armari, mirar exactament les peces de roba que més s’adeqüen al seu estil de vestir i triar-ne 33 (incloent sabates i jaquetes); d’aquesta tria en queden exclosos els pijames, la roba interior i la roba per fer esport.

Aquesta sembla una tasca fàcil, però no ho és. Ara bé, qui ho ha provat reconeix haver descobert una nova manera de viure la moda i el dia a dia i admet que ha aconseguit simplificar-se la vida. De fet, els beneficis d’aquestes projecte busquen anar més enllà de la moda: els participants prenen consciència de la importància del consum responsable(i ètic) en moda i, una vegada superat el repte per primera vegada, adopten costums minimalistes en d’altres àmbits de la seva quotidianitat.

Projecte 333 té ja quatre anys de vida i tot apunta a que seguirà triomfant entre els internautes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *