Vilafranca organitza un festival per fer pensar

Vilafranca del Penedès serà el primer municipi després de Barcelona en comptar amb un festival de filosofia i pensament, el VilaPensa. El certamen se celebrarà del 18 al 22 d’abril, tot i que hi haurà dos actes previs els dies 6 i 15. En total, es faràn una vintena d’activitats que inclouran conferències, exposicions, cinefòrums, obres teatrals i concerts. Hi participaran experts en canvi climàtic, comunicació, tecnologia i medicina que amb les seves conferències obriran la reflexió de forma desenfadada.

El primer VilaPensa tindrà l’escepticisme com a tema central i comptarà, entre d’altres convidats, amb l’escriptor Antoni Puigverd, el filòsof de Mediona Josep Maria Esquirol, l’expert en intel·ligència artificial Albert Cortina, la investigadora de l’IRB Elena Sancho, especialista en oncologia, o l’escriptor Jordi Llavina, entre d’altres.

Els actes tindran llocs a diferents indrets del municipi, com el Fòrum Berger – Balaguer, la Taverna del Vinseum, la capella de Sant Joan o l’Agrícol, Centre Artístic del Penedès, i la majoria es maridaran amb tastos de vi.

El VilaPensa és una iniciativa de Vinseum, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca i el suport de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona.

Els efectes del canvi climàtic en les persones

El canvi climàtic centrarà l’acte inaugural del festival VilaPensa el dia 19. Anirà a càrrec de Jaume Gramona, president de l’Institut del Cava i de Caves Gramona, i de Fina Birulés, que imparteix filosofia contemporània i filosofia de la història a la Universitat de Barcelona, que parlaram sobre com el canvi climàtic no només afectarà la vinya i altres conreus, sinó també el territori i les persones que hi viuen.

El VilaPensa també tindrà un espai dirigit als joves, amb xerrades didàctiques celebrades en espais desenfadats. Per exemple, la conferència “Filosofia per a pingüins” proposa una divertida sessió de filosofia dissabte a la nit, entre food trucks i un concert del guitarrista Toni Porcar a la plaça de Sant Joan. També es podrà visitar una exposició feta a partir de les imatges compartides a instagram relacionades amb conceptes filosòfics.

El programa del VilaPensa es pot consultar a la web de Vinseum. – REDACCIÓ

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *