Videojocs ecològics i sostenibles

La lluita per la sostenibilitat ha pres consciència arreu del món i també en tots els sectors. Avui dia, ja hi ha videojocs que, dins de les seves accions, tenen propostes sostenibles per jugar. És una manera de normalitzar la realitat? 

Els videojocs són molt més que un simple entreteniment per a adolescents. Avui, s’han convertit en una potent indústria que mou milions i que crea molts llocs de treball. Cada vegada són més necessaris els perfils d’enginyers i creatius qualificats per treballar en una indústria que no para de créixer. I com en qualsevol sector econòmic, la qüestió mediambiental no pot quedar-ne al marge. 

És per això que cada vegada hi ha més indústries de videojocs que incorporen en els seus desenvolupaments les pràctiques sostenibles i la consciència mediambiental. Al mateix temps, comencen a sortir videojocs que inclouen dins les seves temàtiques el missatge sobre la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic. És una fita important, ja que, no ho oblidem, els videojocs impacten especialment entre un públic jove, i poden ser una vida molt efectiva de fer arribar la consciència climàtica a aquestes noves generacions. 

De fet, en l’àmbit educatiu i pedagògic ja hi ha estudis i proves que demostren que els videojocs serveixen als joves per adquirir habilitats tecnològiques, cosa que pot afavorir la creació de vocacions cap a les carreres científiques (o STEM). A través dels videojocs pot fer-se arribar també un discurs sobre la sostenibilitat i el medi ambient d’una manera més atractiva. 

En aquest sentit, destaquen algunes iniciatives com ara la de Microsoft, que ha definit un clar full de ruta molt clar pel que fa a ecologia i sostenibilitat, amb mesures per reduir la seva empremta de carboni. A més, Microsoft ha llençat al mercat alguns videojocs nous o noves edicions de jocs clàssics que ja incorporen aquesta visió.  

Igualment interessant és l’aliança impulsada des de les Nacions Unides i batejada amb el nom de Playing for the Planet. En unir-se a l’Aliança, els seus membres —Google, Microsoft, Stadia, Sega, Sony o Ubisoft— han assumit compromisos com integrar activacions ecològiques en els jocs, reduir les seves emissions o donar suport a l’agenda mediambiental mundial a través d’iniciatives que van des de plantar milions d’arbres fins a reduir el plàstic en els seus productes. 

Aquestes empreses són conscients també del missatge que es fa arribar als usuaris. Alguns d’aquests jocs proposen als jugadors reptes com ara gestionar ciutats de manera sostenible o lluitar contra una emergència climàtica. Tot plegat, són passos rellevants per actuar davant la cada vegada més evident emergència climàtica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *