Vidal aposta per una justícia de servei, independent, de qualitat, ràpida i catalana

Santiago Vidal

El magistrat de l’Audiència de Barcelona i membre de Jutges per la Democràcia, Santiago Vidal, ha presentat aquest dijous a Mataró i convidat per l’Associació Cultural Valors, el seu darrer llibre Els set pecats capitals de la justícia (Ara Llibres). Vidal era el protagonitza d’una nova sessió del cicle Valors i compromís amb el qual la revista celebra els seus deu anys de vida. Un cicle que també està inclòs al projecte de ciutat ‘Mataró, ciutat de valors’.

Després de ser presentat per Cinto Amat, advocat i col·laborador de la revista Valors, el magistrat ha qualificat la justícia espanyola com a obsoleta, basada amb lleis del segle XIX i administrada amb castellà i, per contra, ha reclamat per a un futur estat català una justícia “de servei públic, independent, de qualitat, ràpida i catalana”.

Vidal també ha assegurat que la lentitud de la justícia no solament es deu a la manca de recursos materials i humans, sinó també a la poca professionalització i dedicació d’alguns magistrats.

“Voldria que la justícia no fos un poder sinó un servei i que tothom que hi treballa ho tingués clar”, ha assegurat. I encara ha afegit: “Fins i tot el criminal més criminal es mereix una resposta ràpida”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *