Víctor Panicello dona veu als joves LGTBI

S’ha acabat el Batxillerat i ara què? Un grup d’estudiants decideix reunir-se un cap de setmana per celebrar el final d’aquesta etapa educativa, que tot està per descobrir, que han de conèixer nova gent i que han d’afrontar noves experiències i nous reptes, per exemple, la seva visió de la sexualitat. Aquest és l’argument inicial de “Nunca lo hubiera dicho” (Comanegra).

De fet, per escriure aquest llibre un experiment similar va provocar l’escriptor Víctor Panicello, autor de més de vint-i-cinc obres adreçades al públic juvenil. Durant diverses setmanes es va reunir amb joves membres del col·lectiu LGTBI del Casal Lambda de Barcelona per conèixer les seves experiències, preocupacions, històries… I, després, va cosir literàriament tots els relats.

El llibre pretén ser una veu directe dels joves membres del col·lectiu LGTBI, un conducte perquè expressin les seves inquietuds, anhels, vivències, pors, projectes de vida. Però també una invitació perquè tothom reflexioni sobre els prejudicis i les micro homofòbies que existeixen amagades en el llenguatge o en milers d’actituds quotidianes. L’expressió convertida en títol de l’obra ja n’és un clar exemple.

“Els joves han de reflexionar per si mateixos sobre aquest tema i si tenen prejudicis admetre’ls”, assegura Panicello. I “Nunca lo hubiera dicho”, un llibre documentat a partir d’històries reals, però presentat en format novel·la, és un bon recurs per fer-ho. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *