Verema Solidària a favor de la gent gran i contra l’exclusió social

La Fundació Amics de la Gent Gran-Garraf i Càritas Parroquial de Falset seran les dues entitats que enguany es beneficiaran de la Verema Solidària, la iniciativa que uneix territori, vi i responsabilitat social per captar recursos per a entitats que combaten la pobresa i l’exclusió social. El celler biodinàmic del Penedès Gramona, Can Ràfols dels Caus -ubicat al Massís del Garraf- i el celler de Porrera Vall Llach, son els impulsors de la campanya de micromecenatge que s’obrirà el proper 26 de juny amb l’objectiu de recollir 18.000 euros per aquestes entitats.

La Fundació Amics de la Gent Gran treballa per pal·liar la situació de soledat i/o l’aïllament social de les persones grans a les comarques del Garraf i Baix Penedès, on viuen prop de 44.000 persones de més de 65 anys. Ho fan a través de l’acompanyament emocional, la promoció de la socialització i la sensibilització de la societat i de la tasca dels voluntaris

El premi Verema Solidària anirà destinat al projecte de desenvolupament territorial d’AGG Garraf i Baix Penedès. Del total de 1.600 persones grans acompanyades arreu de Catalunya, actualment estan rebent acompanyament en aquesta zona 87 persones grans. L’objectiu és poder impulsar els acompanyaments a les dues comarques, incorporant entorn 20 acompanyaments a nous municipis, així com poder consolidar els que ja es realitzen.

Càritas Falset, per la seva part, ofereix atenció de les necessitats més bàsiques d’alimentació, roba, habitatge i subministres, educació, salut i farmàcia i transports garantint una vida digne a persones en situació de pobresa i risc d’exclusió social de les poblacions de la comarca del Priorat que pertanyen a la diòcesis de Tarragona (Falset, Bellmunt del Priorat, Pradell de la Teixeta, la Torre de Fontaubella, Gratallops, la Vilella Alta, Poboleda, Porrera, la Morera de Montsant, Cornudella de Montsant, Ulldemolins i Torroja del Priorat ).

Els beneficiaris de l’ajut de la Verema Solidària seran les persones derivades des dels Serveis Socials Bàsics així com les que formin part d’algun projecte amb seguiment dels professionals de Càritas Diocesana de Tarragona, amb els quals hi ha una constant col·laboració. La tipologia, quantitat i edat dels possibles beneficiaris seran: 47 famílies, 80 infants (2 a 12 anys) i 115 adults (+ de 12).

Les entitats socials alerten del perillós increment de la taxa de risc de pobresa que en l’actualitat representa el 19,2% dels catalans, segons les dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya. I la cronificació de la pobresa també té un efecte directe sobre la salut mental i física de l’individu. El nombre de visites a centres de salut mental de persones amb baixos recursos econòmics s’ha multiplicat per deu -en el cas dels homes- i per nou -en el cas de les dones-. Entre els infants, el percentatge també s’incrementa.

El 26 de juny s’obrirà una campanya de micromecenatge per tal que tothom que vulgui participar pugui fer la seva aportació econòmica, o bé inscriure’s a les experiències de Verema Solidària que es duran a terme de als cellers impulsors. El 80% va destinat a les dos entitats socials i a una formació en captació de fons per a entitats socials del Penedès, del Garraf, Anoia i Baix Llobregat, que delimiten la D.O. Penedès i El Priorat, El Baix Camp, Les Garrigues i La Ribera d’Ebre que és l’àrea d’influència de la DO Priorat. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *