Valors reflexiona sobre les conseqüències dels atemptats de 17-A

Dos mesos després dels atemptats que va viure Catalunya, Valors dedica el monogràfic del seu número d’octubre a reflexionar sobre les conseqüències d’aquells fets. Ho fa de la mà de Jordi Hereu, exalcalde de la capital catalana, que assenyala en l’entrevista que li fa Maria Coll: “Hem de reafirmar i qüestionar-nos alguns valors“.

El monogràfic el completen articles de Manel Vila, Director General de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat; i Francesc-Xavier Marín, doctor en Filosofia, diplomat en Ciències de la Religió i expert en cultura, civilització i religió islàmiques. També s’hi inclou una entrevista a Eva Bach, pedagoga i escriptora, responsable conjuntament amb Montserrat Jiménez, professora de Ripoll, del projecte Des del bressol al cor. 17 per capgirar el 17. També sobre aquesta qüestió, a les Cartes Creuades, Jordi Cussó i Cinto Amat admeten No tinc respostes.

Fora del monogràfic, el Pòrtic de la revista es dedica a criticar l’indiscriminat ús de la força per part de les forces de seguretat de l’Estat de l’1 d’octubre. El límit, els drets fonamentals, es titula. A l’entrevista inicial parlem amb Arcadi Oliveres, economista i exdirector de Justícia i Pau, en motiu de la celebració dels 5oè aniversari del naixement de Justícia i Pau, entitat de la qual va ser director durant tretze anys. A més, l’històric activista també acaba de ser reconegut amb el Premi ICIP Constructors de Pau del 2017.

A la part final de la revista, el professor d’Ètica a la UAB Àngel Puyol publica un provocador I si dopar-se fos ètic?, a la secció L’altra cara de la ciència Núria Radó aborda la situació del Tractat de París sobre el Canvi Climàtic i a la secció de Propostes Lucia Montobbio recomana visitar l’interior de la Presó Model de Barcelona.

Si voleu llegir l’entrevista sencera, acudiu als nostres punts de venda o compreu-la directament a l’iQuiosc.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *