Valors reflexiona sobre la corporeïtat coincidint amb l’arribada de l’estiu

La ballarina Sol Picó i el filòsof Joan-Carles Mèlich són els dos protagonistes del monogràfic sobre la corporeïtat que Valors dedica en el seu número de juliol-agost coincidint amb l’entrada de la temporada d’estiu. “Hem de tenir consciència del propi cos”, afirma Picó a l’entrevista de portada, mentre que Mèlich apunta: “Un esperit no encarnat no té sentit”.

En el monogràfic també hi ha col·laboracions del psicòleg i psicoterapeuta Jaume Patuel -“La corporalitat expressa els afers de la ment, d’aquí tots els aspectes psicosomàtics”, diu- i de Laura Molet i Cristina Carretero, psicòlogues clíniques ITA, les quals afirmen: “Una mala percepció del nostre cos ve condicionada per una baixa autoestima i una imatge negativa”. També podreu llegir un reportatge sobre l’estudi de tatuatges que Noemí Garcia va obrir ara fa un any a Barcelona, Desideratum, i que busca ser una eina terapèutica.

Fora del monogràfic s’entrevista a Chema Caballero, defensor dels drets humans, que després de més d’una dècada treballant a Sierra Lleona a favor de la reinserció dels nens soldat, ara assessora diferents ONG africanes aprofitant el ressorgiment de diversos moviments juvenils en el continent. “Els nens soldats són obligats a matar els seus propis pares”, relata a la conversa, incidint en la cruesa d’aquest fenomen. -REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *