Valors reflexiona sobre els límits entre veritat i mentida

En temps de postveritat i fake news, Valors aprofita el número del mes de març per reflexionar a fons sobre una qüestió prèvia: a què diem veritat i per tant a què diem mentida i on està el límit entre una cosa i una altra, en la mesura que la veritat és també una forma de construcció de la realitat. O no?

En parlem amb Armand Puig, teòleg, degà-president de la Facultat de Teologia de Catalunya i autor de La veritat i la mentida, el qual es mostra preocupat per una
deriva ètica generalitzada i com aquesta afecta conceptes com la veritat. “El problema de la societat actual no és la mentida sinó l’ambigüitat”, afirma al’entrevista que li fa Maria Coll, codirectora de la revista.

En el monogràfic del mes de març també trobareu una conversa amb el periodista i professor Joan Julibert, el qual afirma que “la mentida és una forma d’adaptació”, així com articles de Josep Lluís Micó, catedràtic de Periodisme de la Blanquerna – Universitat Ramon Llull –Les fake news i la postmentida-; Joan Garcia del Muro, doctor en Filosofia per la UB i autor del llibre Good bye, veritat –La veritat i la tribu-; i d’Aina Fernàndez, professora del Tecnocampus-Universitat Pompeu Fabra –Per què ens creiem les notícies falses?-.

En aquesta ocasió, la conversa del primer bloc la protagonitzen Eloi Serrano, responsable de la Càtedra d’Economia Social del Tecnocampus Mataró-Maresme; i Carlos Martínez, responsable de la start-up tecnològica Epinium, els quals debaten sobre les diferents alternatives a l’hora de configurar una empresa. D’altra banda, l’entrevista d’aquest mes dins del bloc d’actualitat es fa a Gregorio Luri, autor de ‘La imaginación conservadora’ (Editorial Ariel). “El conservador té arguments per defensar la presència tant de progressistes com de reaccionaris a la societat. En canvi el progressista no sé si té massa arguments per defensar la presència de conservadors”, afirma el conegut pedagog. -REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *