Valors dedica el número d’estiu a reflexionar sobre la “cultura Wallapop”

La Cultura Wallapop: la voluntat de rendibilitzar béns o serveis que, potser, anteriorment es feien de forma altruista, sense buscar-ne un rendiment econòmic. Aquest fenomen centra el dossier del mes de juliol-agost de la revista Valors, que protagonitza el professor de Ciències Socials d’ESADE David Murillo. “S’han mercantilizat els valors de l’economia col·laborativa”, afirma en el transcurs de l’entrevista que li fa Maria Coll.

El monogràfic, titulat La cultura Wallapop. De l’altruisme al mercat?, inclou un article de la doctora en Filosofia Begoña Román sota el títol Economització de la vida, mercantilització dels valors. També s’entrevista a l’antroopòloga i etnògrafa Irene Sabaté la qual es mostra crítica amb el fenomen de l’economia col·laborativa en afirmar: “Fer transaccions amb desconeguts no és fer comunitat”. Finalment, també intervé en el monogràfic Albert Cañigueral, connector OuiShare per Espanya i Amèrica Llatina, amb l’article El poder de les plataformes digitals.

Fora del monogràfic, els politòlegs Toni Rodon i Paola Lo Cascio debaten sobre la difícil digestió dels resultats electorals de les passades eleccions municipals que ha tingut lloc a casa nostra les darreres setmanes. I a l’entrevista principal es conversa amb Javier Yanguas, gerontòleg, docent a diverses universitats i director científic del programa de Gent Gran de La Caixa, el qual afirma en relació a la solitud: “Quan una persona es dona als altres i es posa ‘al servei de’ apareixen les virtuts amb les quals es poden construir unes bones relacions”. – REDACCIÓ

Podeu adquirir el número virtualment a través de l’iQuiosc.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *