Valors present a la 34a Setmana del Llibre en Català

Presentació de la Setmana del Llibre en Català.
Presentació de la Setmana del Llibre en Català.

Un any més, la revista Valors participarà a la Setmana del Llibre en Català, que enguany s’inaugura aquest divendres 2 de setembre i estarà oberta a l’avinguda de la Catedral de Barcelona fins el diumenge de 11 de setembre. Trobareu el darrer número de la revista dedicat a la comunitat i molts altres a la carpa de l’IQUIOSC.cat que impulsa la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals, de la qual formem part.

A més, en aquesta edició, tenint en compte la presència de més de cinc-centes publicacions, s’ha apostat per celebrar el Dia de la Revistes i la Premsa en Català. Serà el dissabte 10 de setembre, una jornada farcida d’activitats del sector editorial de la comunicació i entre les quals destaquem l’espectacle infantil “Un país de revistes” de la companyia Vivim del cuentu (18.45h).

Però aquesta no és la única novetat d’una Setmana en la qual tot el món editorial català intenta lluir-se i treure al carrer les seves darreres novetats. Enguany estaran presents en aquesta trobada fins a 150 expositors, un 28 per cent més que l’any passat, els quals representen 133 segells editorials, 15 llibreries i dues institucions. En total 1500 metres quadrats dedicats a la lectura en català.

Però la Setmana no és només un aparador de llibres. Es complementa amb un calendari de 235 activitats, 194 de les quals estan dirigides al públic adult i 34 als més petits; hi destaquen presentacions de les novetats de la tardor de les editorials, tardes temàtiques a càrrec de periodistes i experts, lectures d’homenatge, tardes de poesia i música, itineraris literaris i firmes de llibres, entre d’altres.

Solidaritat amb els refugiats

Finalment, la Setmana no ha volgut quedar al marge de l’actualitat i l’organització ha volgut demostrar el seu compromís social promovent el manifest ‘La cultura escrita amb els refugiats’. Un text que se solidaritza amb aquest col·lectiu de persones i que ha estat signat per una cinquanta escriptors.

Davant de la “conducta arbitrària dels diversos governs europeus, contrària a mostrar una mica d’humanitat, els qui participem des de diferents àmbits del món de la cultura escrita no ens podem quedar aturats” assegura el comunicat. I per això, el diumenge 4 de setembre, a través de xerrades i activitats aquest tema estarà present a la Setmana. A més, a la una en punt del migdia totes les parades tancaran per fer una lectura pública del text. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *