Valors pregunta als homes a què estan disposats a renunciar

La igualtat entre gèneres no serà possible mentre l’home continuï estancat en els valors de la masculinitat tradicional. D’això parlem en aquest número de març de la revista Valors, concretament amb Paco Abril, professor de Sociologia de la UdG i membre de l’associació Homes Igualitaris. “La societat patriarcal també ha estat dolenta per a l’home”, afirma en el transcurs de l’entrevista que li fa Maria Coll. En aquest dossier també podeu llegir les entrevistes a Ritxar Bacete -“La cura és la clau de la nova masculinitat”- i Javier Royo -“Els masclismes quotidians són invisibles pels homes”- i l’article d’opinió que fa Teresa Requena, ‘Els privilegis de la masculinitat’.

Fora del monogràfic, ‘La conversa’ d’aquest mes es dedica a reflexionar sobre un tema cabdal de la bioètica, l’eutanàsia, just en el moment en què el Congrés dels Diputats ha iniciat la tramitació d’una llei que l’ha de permetre a Espanya, a diferència del que és vigent actualment. Dos experts en la matèria, Núria Terribas i Ramon Maria Nogués, ens ajuden a aprofundir sobre aquesta qüestió.

Finalment, a l’espai d’entrevistes d’actualitat, parlem amb Daniel Innerarity, que acaba de publicar ‘Una teoria de la democracia compleja’ (Galaxia Gutemberg), on defensa que el principal problema de la democràcia actual és la simplicitat. “La complexitat pot esdevenir una oportunitat per desenvolupar democràcies més robustes i sofisticades”, apunta el catedràtic de Filosofia política i social i director de l’Institut de Governança Democràtica del País Basc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *