Valors planteja si la covid-19 posa en risc la democràcia

La situació excepcional que viu el món arran de la pandèmia del Coronavirus planteja dubtes sobre la solidesa del sistema democràtic. Posa en risc la democràcia, la covid-19? En parlem amb Kevin Casas-Zamora, exvicepresident de Costa Rica i secretari general del Instituto Internacional para la Democracia y Ayuda Electoral (IDEA); El Pati Descobert, col·lectiu format per Marc Sanjaume-Calvet (UOC), Toni Rodon (UPF) i Marc Guinjoan (UB); Antonio Fornés, filòsof i coautor del llibre ‘¿Son demócratas las abejas?’ (Diëresis); Víctor Lapuente, doctor en Ciències Polítiques per la Universitat d’Oxford i professor de l’Institut de Qualitat de Govern de la Universitat de Göteborg (Suècia); i Jordi Mas, professor dels Estudis de Dret i Ciència Política de la UOC.

Fora del monogràfic, però encara en el marc de la pandèmia del Coronavirus, Joan Salicrú conversa amb Àngel Castiñeira, professor del departament de Societat, Política i Sostenibilitat d’ESADE i director de la Càtedra de Lideratges del mateix centre; i Pep Garcia, empresari, fundador i CEO de Maxchief Europe. “La gestió de la pandèmia que s’ha fet als països de caire populista ha estat un fracàs”, assegura Castiñeira; “Els líders que han actuat amb sinceritat i determinació han sortit reforçats”, confirma Pep Garcia.

Finalment, l’entrevista d’aquest mes es fa a Rafael Vilasanjuan, director del Departament d’Anàlisis i Desenvolupament de l’Institut de Salut Global de Barcelona i membre de la junta de l’Aliança Global per la Vacunació (GAVI), el qual assegura: “Les primeres vacunes contra la covid-19 no tindran un cent per cent d’efectivitat i no n’hi haurà per a tothom”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *