Valors planteja les dificultats d’estimar-se sense el contacte físic

Des de fa un any, per evitar la propagació del coronavirus, les autoritats sanitàries ens demanen que mantinguem les distàncies amb les persones que ens envolten. El metre i mig de separació s’ha convertit en una norma. Una llunyania que esdevé difícil i, fins i tot emocionalment dolorosa, quan la relació entre les persones és d’estima. Fills que des de fa mesos no acaricien els pares abans que perdin la identitat. Temps que esdevé un gran tresor. Avis que ja no petonegen sorollosament els nets. Relacions intergeneracionals interrompudes. Parelles que han reconvertit les trobades passionals en fredes converses a través d’una pantalla. I això ens porta a una pregunta: podem estimar sense tocar-nos?

La revista Valors en parla aquest mes de març entrevistant a Daniel Gabarró, llicenciat en Humanitats i coautor del llibre 7 eines de l’amor. Com aprendre a estimar; Alba Vallejo, mestra, psicopedagoga i fundadora de la web Cita a Cegues, i Antoni Bolinches, psicòleg clínic, terapeuta de parella i autor de llibres com L’art d’enamorar. El monogràfic també inclou articles de Francesc Núñez, doctor en Sociologia per la UAB i professor dels Estudis d’Arts i Humanitats a la UOC UAB; i Joan Mallart, Catedràtic de Didàctica de la Universitat de Barcelona.

Fora del monogràfic, conversa amb els doctors en Filosofia Gregorio Luri i Begoña Román sobre els límits de la llibertat d’expressió, arran de la polèmica sorgida per l’empresonament del raper Pablo Hasél. També s’entrevista Rafael Argullol, el qual acaba de publicar Las pasiones según Rafael Argullol (Acantilado), arran d’unes converses que va mantenir al llarg de tres anys amb l’editor Fèlix Riera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *