Valors participa a l’entrega de premis de filosofia Arnau de Vilanova

La codirectora de Valors, la Maria Coll, va participar ahir dimecres al vespre a la gala d’entrega de la XLI Premi de Filosofia Arnau de Vilanova, que organitza anualment el Col·legi Oficial de Doctors i de Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya i en els quals l’Associació Cultural Valors hi col·labora.

En la seva intervenció, la periodista va destacar com la qualitat de tots els treballs presentats en aquesta edició  “demostra que la filosofia, en contra del que alguns pensen, ajuda a crear persones raonables, lliures, reflexives, critiques i actives respecte la societat on viuen; i aquest hauria de ser sempre un dels objectius de l’educació”.

A més, va recordar  que “la revista té un subtítol molt clar Filosofia de l’actualitat, perquè el nostre objectiu és parlar del món que ens envolta, de l’actualitat, però a diferència de la resta de mitjans, ho fem des de la filosofia, des de l’ètica i en clau de valors; exactament igual com  vosaltres heu fet en els vostres treballs”.

Temàtiques molt diverses

Enguany, el premi per a professors d’ensenyament secundari, ha estat per Joan Garcia del Muro, de l’Institut Obert de Catalunya, qui ha presentat l’estudi “Pensar el totalitarisme”, un dels temes que fa temps que treballa. 

Mentre que el primer premi per a alumnes de Batxillerat se l’han endut ex aequo dos treballs: “Los derechos de los robots en Joana Byrson” de Rafael Servent, alumne de l’Institut Gabriel Ferrater (Reus) i “Muts i a la gàbia! Sobre la llibertat d’expressió i els seus límits”, de Berlín Piñeiro, alumna de l’Intitut Montsoriu, (Arbúcies).

El segon premi per a alumnes de Batxillerat ha estat per “La fragilitat de la felicitat: anàlisi de la fortuna als films de Woody Allen”, de Gina Roura, alumna de l’Institut Montsoriu (Arbúcies). I, el tercer, l’ha guanyat “La problemàtica de l’habitatge a Barcelona”, de Laia Pardo, alumna de l’Institut Fort Plus (Barcelona).

Finalment, també s’ha atorgat una menció especial al treball “Hi ha vida abans de la mort? Memento mori”, d’Ainoa Gil, alumna de l’Institut Ribot i Serra (Sabadell) i el Premi de l’alumnat universitari, en aquesta edició, ha quedat desert, però el jurat ha volgut fer una menció especial a l’estudi “Maternidad y lenguaje. Estudios sobre el pre-lingüismo intrauterino”, de Júlia López, estudiant de la Universitat Pompeu Fabra.

El centre dels alumnes premiats rebran una subscripció gratuïta, per un any, a la revista Valors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *