Valors es pregunta ‘De qui són els carrers?’ en el número de maig

Arran del lema del procés sobiranista ‘Els carrers seran sempre nostres’ i la consegüent polèmica sobre l’espai públic a Catalunya, en aquest número de maig la revista Valors es pregunta: ‘De qui són els carrers?‘. En parlem amb el filòsof Miquel Seguró, el qual afirma: “Els carrers no són de ningú perquè la democràcia no és de ningú”. Seguró, doctor en Filosofia per la Universitat Ramon Llull i llicenciat en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, actualment és professor de la Universitat Oberta de la Catalunya i de la Universitat Ramon Llull.

L’altra entrevista del dossier central és Itziar González, arquitecta i exregidora de l’Ajuntament de Barcelona, la qual denuncia: “L’espai públic avui és de l’administració”. També intervenen en aquest monogràfic l’exconsellera de la Generalitat Montserrat Tura amb l’article Pluralisme a l’espai públic, i Jordi Giró, president de la Confederació d’Associons Veïnals de Catalunya (CONFAVC).

A l’apartat de conversa, Liliana Arroyo i Carlos Obeso debaten sobre el futur del món del treball, en un moment en què els fenòmens de la digitalització i la robotització l’estan transformant profundament. I a l’entrevista inicial Ousman Umar, emigrant i autor de Viatge al país dels blancs (Rosa dels Vents), relata la seva experiència: “Aquest és un camí unidireccional, qui l’emprèn arriba viu o mort, però no pot fer marxa enrere. Aquest és un dels factors més dramàtics del trajecte cap a Europa”. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *