Valors es fixa en l’emocionalització de la política

valorsemocionsdefinitiuportadaVotem més amb el cor -potser hauríem de dir amb l’estómac- que no pas amb el cap. I òbviament és igual de legítim fer-ho d’una manera o altra, però té uns resultats ben diferents.

Aquest axioma, comprovat en les darreres eleccions nord-americanes però també en el referèndum sobre l’abandó de la Unió Europea per part del Regne Unit, és el pretext que porta Valors a dedicar la darrera edició de 2016 a l’emocionalització de molts aspectes de la nostra societat, és a dir, de com ens situem d’una forma excessivament visceral i poc reflexiva respectes les coses que ens passen.

Ens ajuda a desenvolupar aquesta reflexió l’assessor en comunicació Antoni Gutiérrez-Rubí, que assegura precisament que Donald Trump ha guanyat les eleccions per haver sabut exercir un lideratge emocional.  També participen del monogràfic d’aquest número el psicòleg Xavier Guix, recordant que “tot procés d’avaluació és emocional”, i articles de Mercè Conangla, la creadora del concepte “Ecologia Emocional” i el psicòleg Simone Belli, professor de la Yachay Tech (Equador).

Fora del monogràfic, a la secció d’actualitat es repassa el desenvolupament del cicle Ciutats + humanes impulsat des de Valors junt amb quatre altres entitats de l’àmbit social català i que durant tres dimarts de novembre ha permès repensar com han de ser les urbs del futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *